ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΝΔΟΦΑΚΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ.



Δεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

 

                                                                Αθήνα 10 Μαΐου 2016

 

 

                               ΔΕΛΤΙΟ        ΤΥΠΟΥ

 

Τσουνάμι επαναστατικών  αλλαγών έρχεται τα επόμενα χρόνια στην οφθαλμολογία καθώς η εξέλιξη στην τεχνολογία οδηγεί  στην κατασκευή εξατομικευμένων  ενδοφθάλμιων φακών  για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταρράκτη.

Δηλαδή τα αμέσως προσεχή χρόνια  θα κατασκευάζονται φακοί κατά παραγγελία με τα χαρακτηριστικά του ασθενή!

«Πράγματι οι αλλαγές τα επόμενα χρόνια θα είναι πού μεγάλες, ωστόσο και σήμερα  υπάρχει αύξηση του αριθμού των ασθενών που ωφελούνται από  την τεχνολογική πρόοδο. Ακόμη όμως το συνολικό ποσοστό των ασθενών που ωφελούνται από τη νέα τεχνολογία παραμένει χαμηλό σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που υποβάλλονται σε επέμβαση καταρράκτη» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ .Βασίλης Κοζομπόλης.

«Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει ο κ Κοζομπόλης, βρισκόμαστε μπροστά από τεχνολογικές, ιατρικές αλλά και εμπορικές εξελίξεις που θα μοιάζουν με τσουνάμι. Η αγορά είναι τεράστια και αυξανόμενη, ενώ η βιομηχανία έχει αρχίσει να εξελίσσει συνεχώς την τεχνολογία και πρόσφατα έχουν μπει στο παιχνίδι πέραν των παραδοσιακών οφθαλμολογικών εταιρειών και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η SAMSUNG KAI H GOOGLE. Το μέγα ζητούμενο είναι η απόλυτη αντιμετώπιση του φαινομένου της πρεσβυωπίας αλλά οι μεγάλοι αυτοί τεχνολογικοί κολοσσοί πάνε ακόμη μακρύτερα στοχεύοντας στην τηλεσκοπική όραση».

Ήδη στις ΗΠΑ διοργανώνονται ειδικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους οφθαλμιάτρους σχετικά με ενδοφακούς νέας τεχνολογίας από την Αμερικανική Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής.

 

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους σήμερα οι πολυεστιακοί ενδοφακοί είναι μια πραγματικότητα και καθημερινή επιλογή για τους ασθενείς που πάσχουν από καταρράκτη και οι οποίοι επιθυμούν καλή οπτική οξύτητα σε όλο το φάσμα των αποστάσεων δηλ μακριά, κοντά αλλά και σε ενδιάμεσες αποστάσεις. Φυσικά και εδώ οι επιλογές για τον κάθε ασθενή πρέπει να είναι απολύτως εξειδικευμένες.

Πρέπει δηλ να λαμβάνονται υπ΄ όψιν πέραν από τις όποιες προσδοκίες του υποψήφιου προς εγχείρηση καταρράκτη ασθενούς και σειρά άλλων οφθαλμικών παραμέτρων όπως π.χ. και η διάμετρος της κόρης του οφθαλμού.

«Ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών αποτελούν οι ασθενείς με υπερμετρωπία. Οι ασθενείς αυτοί θα μπορούσαν να ωφεληθούν πολλαπλώς από τις νέες κατηγορίες ενδοφακών και να απολαύσουν από πολύ νωρίς καλύτερης ποιότητας όραση που μπορούν πλέον να προσφέρουν οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές πολύ μικρής τομής και mini monovision» τονίζει ο κ Κοζομπόλης και καταλήγει.

«Έμφαση πρέπει να δοθεί στην κατηγορία εκείνη των γλαυκωματικών ασθενών. Αυτοί οι ασθενείς – με την εγχείρηση του καταρράκτη όσο το δυνατό νωρίτερα - μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη τόσο για την βελτίωση της όρασης αλλά και για την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης απολαμβάνοντας πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του ενδοφακού, ώστε να είναι δυνατή η λεπτομερής παρακολούθηση της νόσου του γλαυκώματος με τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα (οτικά πεδία, OCT κ.λ.π.).

Συνεπώς η επιλογή του ενδοφακού για κάθε ασθενή πρέπει να είναι απολύτως εξατομικευμένη ώστε ο ίδιος ο ασθενής να επωφελείται ουσιαστικά από τα καινούρια τεχνολογικά επιτεύγματα και να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μετεγχειρητικών προβλημάτων που μια κακή επιλογή ενδοφακού μπορεί να προκαλέσει».

http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910


Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video