ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ . ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ 
          Δε θα ησυχάσουν αν δεν πετύχουν την ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Δεν θα ησυχάσουν αν δεν αφανίσουν πλήρως τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη μεσαία τάξη της πατρίδας μας.
          Όλο έρχεται και ξανάρχεται το θέμα, κι ας έχει πάρει απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αλλά για το θέμα δεν ακούσαμε την Κυβέρνηση να βάζει «κόκκινες γραμμές». Αυτές τις έχει για «άλλα» θέματα. Για την καταστροφή μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας της χώρας, που έχει υποφέρει τα μέγιστα μέσα στα εννιά χρόνια κρίσης, δεν ακούμε κουβέντα.
          Όμως δεν ακούμε τις αναμενόμενες αντιδράσεις και από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Αν το θέμα των Κυριακών δεν είναι από τα μείζονα θέματα του διεκδικητικού μας πλαισίου, τότε ποιο είναι;
          Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου ήταν και παραμένει στις 2 Κυριακές των Χριστουγέννων. Το θέμα των τουριστικών περιοχών μπορεί να λυθεί με άλλους δρόμους και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτές ως πρόφαση για να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία.
          Είναι ατεκμηρίωτες, ασαφείς και τελικά προσχηματικές οι αιτιάσεις περί ανάπτυξης. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Υπάρχει μόνο κλείσιμο των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων με καθόλου ή ελάχιστους εργαζόμενους. Υπάρχει επίσης βαριά επιβάρυνση των συνθηκών εργασίας. Υπάρχει αύξηση του λειτουργικού κόστους, το οποίο τελικά μετακυλίεται στον τελικό καταναλωτή.
          Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η ακόμα μεγαλύτερη ερήμωση των επαρχιακών πόλεων. Τα τελευταία χρόνια με την έντονη συγκέντρωση των δημοσίων υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ, οι επαρχιακές πόλεις υφίστανται αποκλειστικά πλέον, λόγω του ότι αποτελούν εμπορικά κέντρα για τις ευρύτερες περιοχές που εξυπηρετούν. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και τάχιστα στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, σημαίνει την ερήμωση των τοπικών αγορών, ακόμα πιο έντονα απ’ ότι παρατηρείται σήμερα.
          Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου δηλώνει ότι είναι απόλυτα αντίθετος σε κάθε μεθόδευση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας θα αντισταθεί δυναμικά σε τέτοιες ενέργειες.
Καλούμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, όλων των επιπέδων, να συστρατευτούν και να δώσουν βροντερή απάντηση στις πιο πάνω μεθοδεύσεις, οργανώνοντας κινητοποιήσεις, παραστάσεις, αντιδράσεις κάθε είδους.
Καλούμε τα Επιμελητήρια να τοποθετηθούν προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών τους.
Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια των επαρχιακών περιοχών να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν αποφάσεις στήριξης των επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των εμπορικών κέντρων σε κάθε περιοχή.
Καλούμε τους φορείς εκπροσώπησης όλων των επαγγελματικών κλάδων και των καταναλωτικών οργανώσεων να σταθούν αλληλέγγυοι, στον αφανισμό της μεσαίας τάξης.

Δ.Σ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video