ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΤΑ ΜΗΝΜΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ...

Νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα του Μνημονίου αναμένεται να βάλει εντός της εβδομάδος στη Βουλή η κυβέρνηση.
Η ψήφιση του συνόλου των προαπαιτούμενων έως τις 22 Ιανουαρίου είναι προϋπόθεση για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Στη βάση αυτή θα πρέπει να υιοθετηθούν περίπου 70 δράσεις, ώστε οι θεσμοί να είναι σε θέση να συντάξουν μια θετική έκθεση συμμόρφωσης για το επόμενο Eurogroup.
Τα μέτρα δεν είναι «εύπεπτα», καθώς περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε πλειστηριασμούς, εργασιακά και φορολογία.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα υποθηκευμένα ακίνητα για οφειλές πέραν από τις τραπεζικές. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις περιπτώσεις ελέγχου με συγκεκριμένα κριτήρια που θα καθορίζουν την ικανότητα των φορολογουμένων να πληρώσουν. Στη βάση αυτή ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να προβλέπει την πρόσβαση της εφορίας στο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την κατάργηση αντικρουόμενων διατάξεων και την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεων.
Για τα εργασιακά προβλέπεται η θέσπιση νομοθεσίας για να αυξηθεί το ελάχιστο μερίδιο απαρτίας για την ψήφιση μιας απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία στο 50%+1, ενώ προβλέπεται η ψήφιση διάταξης που θα προβλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις των συλλογικών διαπραγματεύσεων του 2011 θα παραμείνουν σε ισχύ ως το τέλος του προγράμματος.
Η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει διατάξεις για τον καθορισμό ανώτατων ορίων προσλήψεων και μισθοδοσίας για τις συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης στο Δημόσιο για το 2018 και τη διατήρηση του ορίου 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.
Ακόμη, θα πρέπει να εφαρμοστεί σύστημα παρακολούθησης της εκκαθάρισης των καθυστερούμενων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και να ενσωματωθούν στην κεντρική κυβέρνηση λογαριασμοί των φορέων της γενικής κυβέρνησης.
Το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει τη θέσπιση νομοθεσίας για την κατάργηση των εναπομεινάντων περιορισμών σε βασικά επαγγέλματα (δικηγόρους, συμβολαιογράφους) και την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών των δημοσίων έργων.
Επίσης προβλέπει την απελευθέρωση χορήγησης αδειών εκμετάλλευσης για τρόφιμα και ποτά, καθώς και την απελευθέρωση των εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών.
Τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να ελέγξει αν οι συνεταιριστικές τράπεζες χρειάζεται να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους βάση.

cnn
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video